爱上海,上海419论坛,上海龙凤419 - Powered by The Rank Residence / Tonic Design + Tonic Construction

The Rank Residence / Tonic Design + Tonic Construction

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/430457/the-rank-residence-tonic-design-tonic-construction Clipboard Year:  2012 United States CopyHouses•Pittsboro, United States Houses ArchDaily Year:  2012 Save this picture!© Raymond Goodman+ 17 Share The Rank Residence / Tonic Design + Tonic ConstructionSave this projectSaveThe Rank Residence / Tonic Design + Tonic Constructioncenter_img Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/430457/the-rank-residence-tonic-design-tonic-construction Clipboard “COPY” “COPY” Photographs photographs:  Raymond GoodmanPhotographs:  Raymond GoodmanSave this picture!© Raymond GoodmanText description provided by the architects. The client, recording artist Michael Rank, purchased his 60-acre spread near Pittsboro, NC, 20 years ago and has been waiting for the right time and the right designer to build a house on it. Because privacy is a primary concern for this client, Tonic’s designers sited the house deeply into the property and near the edge of a forest. This set up a beautiful, rolling approach and a relationship between the house and an open pasture. The road curves to reveal an almost startling view of the tall, vertical end of the cubistic house, the upper section covered in standing seam metal. Any reminder of Gothic architecture’s pointed arches, ribbed vaults, and flying buttresses is strictly intentional!Save this picture!© Raymond GoodmanIn fact, the client asked Tonic to design and build a “Modern Gothic” house. That, plus his insistence on privacy; his love of tall, vertical spaces; his extreme fascination with stairs; his extensive art collection; and his need for space to house his “muscle cars” and dragster drove the design scheme. The result is a 3200-square-foot, four-story, flat-roofed house with a three-story-clear living room and an 1100-square-foot four-car garage beneath, all of which push the limits of wood-frame construction. Save this picture!© Raymond GoodmanOn grade, the garage is cast concrete. The main living space is defined on the exterior by painted concrete panels. The upper two levels are clad in factory-finished, black, standing-seam metal roofing material that will never need painting. The latter was both an aesthetic and practical choice considering the height of the structure. By design, the black and white exterior also recalls piano keys.Save this picture!PlansSpeaking of music: Narrow vertical windows are placed to suggest notes on the staffs of sheet music. These off-the-shelf Window Shield® windows fit the dimensions inside the metal’s standing seams, so they enhance the house’s verticality and contributed to fast, affordable construction since there was no need for custom fitting. They also give the owner the privacy he wants while suggesting Gothic castles’ “arrow loop” windows that provided cover for archers protecting the castle.A large Ipe wood deck with a black metal railing with steel cables, custom fabricated by Tonic Construction, extends the living space outdoors. A smaller balcony projects from the owner’s bedroom. Save this picture!© Raymond GoodmanFrom the garage level, an 11-foot-tall concrete exterior staircase leads up to the home’s main level, where the living room rises to three stories clear and the owner’s favorite colors – black, gray, and white – are immediately apparent. The open kitchen and dining space are immediately adjacent to the living room. Along a far wall and overhead, a dramatic network of black metal staircases and ramps (M.C. Escher paintings come to mind), with open-grated steel flooring, lead up to bedrooms for the owner and his son (on separate quadrants of the upper level), to the library, and to a recording studio where the owner can write and record his music. (The studio can be converted to an additional bedroom in the future if necessary.) Sliding black metal doors provide privacy for the separate rooms. A spiral staircase from top to bottom is also located at the rear of the house. Save this picture!ElevationsThroughout the house, ledges hold artwork that can be revolved out whenever the owner wants without leaving nail holes in the white sheet-rocked walls. In dramatic contrast to the white walls is the dark gray ECOfusion® bamboo flooring from CaraGreen with subtle flecks of blue and brown.Project gallerySee allShow lessIntuition: Your Best Design Tool?ArticlesMark Wigley Steps Down as Dean of Columbia University’s GSAPPArchitecture News Share Architects: Tonic Design + Tonic Construction Year Completion year of this architecture project The Rank Residence / Tonic Design + Tonic Construction CopyAbout this officeTonic Design + Tonic ConstructionOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPittsboroHousesUnited StatesPublished on September 25, 2013Cite: “The Rank Residence / Tonic Design + Tonic Construction” 25 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *