爱上海,上海419论坛,上海龙凤419 - Powered by Vigário House / AND-RÉ

Vigário House / AND-RÉ

first_img “COPY” Photographs Houses Vigário House / AND-RÉSave this projectSaveVigário House / AND-RÉ Portugal CopyAbout this officeAND-RÉOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationParedesPortugalPublished on July 27, 2016Cite: “Vigário House / AND-RÉ” 27 Jul 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?诞生于废墟中的Vigário 住宅 / AND-RÉ是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: AND-RÉ Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/792069/vigario-house-and-re Clipboard Projects CopyHouses, Renovation•Paredes, Portugal Photographs:  Fernando Guerra | FG+SGConsultants:StrongaxisDesign Team:Bruno André, Francisco Salgado Ré, Alice Babini, Catarina Fernandes, Rui IsraelCity:ParedesCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGRecommended ProductsWoodBruagBalcony BalustradesWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemText description provided by the architects. Vigário House is a particular and sensitive project, dating back to 2008 and completed early 2015.Save this picture!Diagram / Elevations / SectionsThe project is the outcome of the privileged context. The existing ruins were the triggers that set the conditions for the unfolding of the new architecture narrative. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe new organism adapts itself to the old stone walls, filling the existing interstitial spaces, unifying the mass and providing a contrast backdrop against the rough stone surfaces – the main characters in the narrative – in a close dialog between the old and the new.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe stone ruins are the main element in the plot, and new architectural body is a silent ally and a neutral stage. Also, the new body translates a gesture that respects the nostalgia and history of the past, thus avoiding its loss and its fall into oblivion.At the same time, the new intervention uses the past for its own benefit, taking advantage of the geometry, textures and visual properties.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe construction went on for almost eight years, and witnessed several stops and standbys. This was a slow architecture exercise, all to do with the passage of time.Save this picture!PlanThe first phase, regarding the reconstruction, cleaning and consolidation of deteriorated parts of the ruins, took alone the first full year. The work was done according old traditional, and almost lost, stone setting methods, respecting the original stone construction. Each phase was a challenge, successfully achieved by a close and dedicated on-site overview, resulting in many cases in site-specific solutions, due to the specificity nature of the building, were each wall or corner needed a particular and personal attention.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessBart Lootsma Dissects, Unpicks and Evaluates the 2016 Venice BiennaleVideosHouse in the Woods / Studio NautaSelected Projects Share “COPY” Year:  2015 Vigário House / AND-RÉ ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/792069/vigario-house-and-re Clipboard Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 32 Share ArchDaily Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *